tiistai 15. marraskuuta 2011

SoMea kuvalla ja äänellä

Huh huh onpa aika rientänyt. Välillä tuntuu että miten aika riittäisi kaikkeen ja sitten tuo ihana syysväsymys vie viimeisetkin energian rippeet.
Aloin etsiä erilaisia SoMeja missä olisi mahdollista käyttää näyttää videoita,puhetta jne. YouTube oli jo tuttu joten etsin ja löysinkin pari kivaa uutuutta,joista toinen ei halunnut minua "kaverikseen",mutta siitä kohta lisää :-D.

Ensimmäinen joka herätti mielenkiintoni oli www.vimeo.com . Tämä on hyvin samantyyppinen kuin You-Tube  eli voit ladata videoita,jakaa  ja katsoa niitä. Vimeosta löytyy Video School jonka avulla voit opetella itsekin tekemään omia videoita ja elokuussa 2011 Vimeo avasi oman osionsa Vimeo Pron joka palvelee heitä jotka haluavat käyttää tavaroitansa tai palveluitansa mainos mielessä Vimeon kautta. Työelämään Vimeota voisi juurikin käyttää esim. uusi tuote on tulossa markkinoille ja halutaan että kaikki työntekijät saavat videon josta voivat katsoa tuotteen esittelyn olivat he sitten fyysiseti töissä missä tahansa maailmaa.


vimeo.png



Toinen SoMe joka aidosti kiinnosty myös oli www.einztein.com.  Einztein on kuin suuri yliopisto yhteisö jonka avulla voit jakaa tietoa ja taitoa . Einzteinista löytyy yli 2200 projekteihin perustuvaa ilmaista kurssia eri yliopistoista. Päästäksesi mukaan Einzteiniin sinun pitää erikseen tilata "Betakey" ja sen tilasinkin ja jäin odottamaan ja odottamaan ja odottamaan. En tiedä jäikö "hakemukseni" bittiavaruuteen, mutta mitään vastausta sieltä ei yli viikon odottelun jälkeen ole tullut . Harmi sillä uskoisin , että tästä voisi olla hyötyä itse kullekin meistä olemme sitten opiskelemassa tai jo työelämässä. Aina voi oppia jotain uutta ja mikäs sen mukavampaa kuin saada tietoataitoa sosiaalisen median kautta :-D.