maanantai 31. lokakuuta 2011

2 uutta SoMea johon tutustuin

Tehtävänä oli kokeilla 2 uutta SoMea.

Kirjauduin sisään Twitteriin. Yritin päästä selville twiittamisesta. Se ei kuitenkaan jotenkaan tuntunut minulle sopivalta työkalulta.Tai ainakaan aluksi. Olinhan aluksi Facebookiakin vastaan ja naureskelin koko asialle. Nykyään Facebook kuuluu päivääni siinä missä aamukahvi,kissan silitys ja hampaiden harjaus.
Twitterissä näin kyllä hyviäkin puolia ajatellen työyhteisöä jossa ihmiset eivät ole samassa tilassa. Kätevää jos työyhteisössä kaikki kuuluvat Twitteriin ja näin ollen pääsevät twiittaamaan kaikille samaan aikaan. Näin ihminen joka on esim.kokouksessa,toinen matkalla kokoukseen jne.pystyvät katsomaan twiitaukset ja ehkä vastaamaan silloin,kun sopiva aika on. Mutta tarkoittaako se sitä ,että olet aina saatavilla? Asia mikä tämänpäivän työelämässä on varmasti jo monella mielessä,miten saatavilla minun pitää olla? Twiit Twiit...







Toinen asia josta en ole ihan varma onko se suoranaisesti SoMe mutta mielestäni ainakin rinnastettavissa SoMeen oli Podcastit. Podcasteja voit ladata itunesin kautta tai  ja kuunnella/oppia uusia asioita helposti mukaan otettavassa muodossa.
Kun lähdin ajattelemaan Podcasteja työelämässä mietin ,että niitä voisi käyttää esimerkiksi uuden työntekijän tutustuttamiseen eli Podcastiin olisivat kaikki työntekijät kertoneet asioita jotka helpottavat uuden työntekijän sopeutumista työpaikkaan. Mukaan otettavassa muodossa uusi työntekijä voisi kuunnella Podcastia matkalla töihin ja kuunnella sitä uudestaan ja uudestaan :-D. Siellä voisi olla tärkeitä asioita ,mutta myös hauskoja "inside" juttuja."" Esimerkiksi kahvikaapin mukit ovat varattuja,jos et halua juoda kahviasi pahvimukista,tuo omasi". "Tai muistathan ,että työyhteisömme pelaa sählyä torstaisin ,sinua tarvitaan!!!"Ja jokainen uusi työntekijä voisi lisätä podcastiin oman vinkkinsä uutena työntekijänä :-D.


2 kommenttia:

  1. Jaan Twitter-tuntemuksesi: en ole innostunut. Saavutettavuuden pohdinta on aina välillä paikallaan. Toisinaan on kovin rentouttavaa sulkea kaikki härpäkkeet ja irrottautua saavuttamattomiin.

    Kyllä Podcastien tarkastelu sopii tähän tehtävään oikein hyvin. Käytät hyviä esimerkkejä. Perustuvatko ne omiin kokemuksiisi vai keksitkö ne?

    VastaaPoista
  2. Käythän muuten päivittämässä yhteystietosi Google docsiin? Nyt emme tiedä, kuka olet. :-/

    VastaaPoista